Foto van het nieuwe Professionals@Work kantoor in Herentals.

Flanders@Work onderstreept groei met rebranding

Flanders@Work begon 5 jaar geleden met 1 werknemer en telt ondertussen 14 personeelsleden. Vanuit de drie kantoren in Antwerpen, Herentals en Beringen werven deze medewerkers talentvolle kandidaten aan voor profielen in uiteenlopende sectoren. In een mum van tijd vinden ze de perfecte kandidaat voor de openstaande functie. Ook administratieve diensten, outsourcing en payroll behoren tot het pakket.

Rebranding naar Together@Work.

Om de samenwerking met Professionals@Work te verduidelijken werd een overkoepelend concept uitgewerkt, compleet met een rebranding. “We creëerden Together@Work om de nauwe band tussen de beide ondernemingen in de kijker te zetten. Flanders@Work en Professionals@Work vormen samen immers een totale HR-partner op alle vlakken: van lagere tot hogere profielen. Een rebranding was op zijn plaats en we opteerden voor een nieuw logo en een nieuwe website.
Dit kondigen we momenteel aan in een duidelijke campagne die we delen via verschillende kanalen,” legt eigenaar Stein Wuyts uit.

 

 

Nieuwe vestiging in Herentals volgend jaar.

Ook de verhuis naar een nieuw kantoor in Herentals staat op de planning. Bart Vandepoel, mede-eigenaar en district manager Kempen en Limburg zegt: “Het pand op de Lierseweg in Herentals dat we gekocht hebben, sluit veel beter aan bij onze huidige noden. We verhuizen begin volgend jaar naar onze nieuwe vestiging en in dit kantoor zal ook onze volledige backoffice komen te zitten met 3 payroll-specialisten voor de ondersteuning van al onze kantoren.” 

 

 

Kwaliteit en service blijven het belangrijkste.

Together@Work heeft nog veel ambities. Stein Wuyts vertelt: “We willen in de toekomst graag uitbreiden naar Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Zeebrugge. Service en kwaliteit zullen echter altijd blijven primeren. We willen op een natuurlijke manier groeien en daarvoor hebben we een solide basis nodig. Nieuwe kantoren zijn geen must, de bestaande kantoren moeten vooral volledig autonoom blijven draaien. Sinds begin dit jaar bestaat ons management team uit 5 personen. Deze mensen zijn allemaal bij ons doorgegroeid en kennen het DNA van het bedrijf door en door. Deze kennis en expertise blijven uitdragen is onze prioriteit.”